Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

A Szövetségről

Bemutatkozik a Magyar Reklámszövetség.

Sas István 1946-2018

A reklámszakma egyik legnagyobb alakja az utolsó pillanatig aktívan és nagy lelkesedéssel képviselte a kommunikációs iparágat nemcsak az oktatás és képzés területén, hanem a reklámszakma nyilvánosságban való megjelenítéséért, pozitív megítéléséért is fáradhatatlanul munkálkodott. Nemcsak a szövetség, hanem a teljes szakma történelmének kitörölhetetlen alakja marad.

29 évesen az akkor alakult Magyar Reklámszövetség első elnökségének legfiatalabb tagja, később négy éven át alelnöke. Jelentős szerepe volt a reklámszakma közösséggé szerveződésében. A Magyar Reklámszövetség érdemei elismeréseképpen elsőként neki adományozta a Tiszteletbeli Örökös Tag címet.

A “Magyar Reklámért” kitüntetést kétszer is megkapta.

Egy korszak legendás reklámfilmjei kötődnek nevéhez (Hurka Gyurka, Skála kópé, Pécsi kesztyű, Csacót akarok, Liberó, Traubiszóda, OTP forgóajtó, Köszönjük Sárvár…), melyeknek egyszerre volt írója, rendezője, néha operatőre is. A hazai reklámfilm szemléken  csapatával tíz év alatt közel száz díjat nyert, de a televíziós közönségszavazásokon is folyamatosan ő volt a legsikeresebb. Nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő teljesítménynek számít, hogy a Cannes-i Fesztiválról egymaga 1 ezüst, 7 bronz és 3 Nemzeti díjat hozott el. Balázs Béla díjas, Érdemes művész - ez utóbbi magas kitüntetést Tóth József fotóművésszel csak ketten kapták meg a reklámszakma történetében.

Már 1976-ban tanított  a Magyar Kereskedelmi Kamara szervezésében létrejött első reklámos képzésen. Azóta a reklámszakma utánpótlásának több nemzedéke került ki szárnyai alól. A hazai főiskolák mellett számos külföldi egyetemen is tanít marketingkommunikációval kapcsolatos, igen szerteágazó tárgyakat. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola címzetes főiskolai tanára.

Négy nagy sikerű könyvet is írt, melyek hézagpótló, fontos fejezetet jelentenek a reklámhoz kapcsolódó szakirodalom palettáján. 2018 tavaszán jelent meg ötödik könyve.