Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

A Szövetségről

Bemutatkozik a Magyar Reklámszövetség.

Dr. Skriba Judit

Dr. Skriba Judit 1998-tól három cikluson át a Magyar Reklámszövetség alelnökeként, később elnökségi tagjaként vett részt a szövetség keretein belül a szakma formálásában. Nevéhez kötődik a Reklámköltés becslés módszertanának kidolgozása is. Tíz éven keresztül e becslések elkészítése, prezentálása, adataink és a Szövetség szakmai konferenciákon és különböző médiumokban történő népszerűsítése.

2001-től 2009-ig az IAA Reklám Világszövetség Magyarországi tagozata elnökségi tagja.

Szakmai pályafutását 1971-ben a Közgazdasági Egyetem elvégzése után a Hírlapkiadó Vállalat Közvélemény- és Sajtó Kutató Központjában piackutatóként kezdte, és 1977 és 1992 között a kutatóközpont vezetése volt a feladata. Később a Magyar Gallup Intézet kutatási igazgatójaként médiakutatásra és szolgáltatásminőség vizsgálatra szakosodott. 1994-től a Népszabadság marketingigazgatója, majd 2004 és 2009 között a lap kommunikációs igazgatója.

Kiemelkedő oktatói tevékenysége is: 1992-től tanított a Magyar Külkereskedelmi Főiskolától kezdve a Budapesti Kommunikációs Főiskolán keresztül egészen a Zsigmond Király Főiskoláig mintegy öt felsőoktatási intézményben tanított többek között nemzetközi marketinget, reklámkutatást, média marketinget, és –menedzsmentet.