Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

A Szövetségről

Bemutatkozik a Magyar Reklámszövetség.

Dr. Megyer Örs

Dr. Megyer Örs a kommunikációs iparág meghatározó szereplője, eddigi munkássága során kiemelkedő szerepe volt a reklámokba és a reklámipar önszabályozásába vetett hit kialakításában és megtartásában a reklám önszabályozás teljeskörű rendszerének kialakításában, mind az előzetes véleményezés, mind a monitoring és a szakma intenzív edukációja tekintetében.

Több évtizede (tagcég képviseletében vagy egyéni tagként) tagja a Magyar Reklámszövetségnek folyamatosan tisztséget vállalva a tagság támogatásával. Korábban elnökségi tagként, az elmúlt 7 évben a Felügyelő Bizottság tagjaként, illetve annak elnökeként támogatja a Reklámszövetség munkáját. Mindemelett más iparági szervezetekben is – elsősorban az ÖRT elnökeként - sokat tett, tesz a mai napig is a kommunikációs iparág elismertségéért, kiemelten az önszabályozás területén. Aktívan hozzájárult a társszervezetekkel való közös projektek megvalósításához, mint például a Magyar Reklámetikai Kódex folyamatos megújításához.

Szakmai munkáját 1971-ben MAHIR-nál account-ként kezdte, később account igazgató, hálózati igazgató, produkciós és média igazgató lett, majd 1990-ben vezérigazgató helyettesként hagyta el a céget és alapította meg a DDB budapesti irodáját.

1990 és 2000 között a DDB Budapest ügyvezetője volt. Nevéhez fűződik az OMD budapesti irodájának 1997-es megalapítása.

Közel harminc év ügynökségi munka után hozta létre tanácsadói irodáját.

Az Admirror Consulting nevében elsősorban állami és piaci tenderek szakértőjeként, a cég által kifejlesztett online kapcsolatelemző rendszer, a Mirror hazai és németországi bevezetőjeként és az ügynökségi szakma érzékeny területeinek elemzőjeként tevékenykedett.

Részt vett a MAKSZ, akkor még MARS és az Önszabályozó Reklám Testület megalapításában, 21 évig volt az ÖRT elnöke. E tisztségében részt vett a Reklám törvény, a Média törvény és a Reklámetikai Kódex kidolgozásában, a GVH-val, az NMHH-val és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséggel való együttműködés kialakításában.

2019-től az ÖRT tiszteletbeli elnöke, tagja az Effie Magyarország és az MRSZ felügyelő bizottságának, valamint tagja a Budapesti Metropolitan Egyetem Mesterek Tanácsának.