Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Események

A legfrissebb hírek és beszámolók szakmai eseményeinkről.

BKF Art Kickoff

2012.02.20.


Design Terminál
 

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti képzéseinek első bemutatkozó rendezvényét, BKF Art Kickoff 2012 címmel rendezik meg 2012. január 20. és 24. között a budapesti Design Terminálban. A BKF elsőként vállalkozott két éve arra, hogy a művészet oktatását az üzleti és kommunikációs irányultságú képzések mellé vegye. Az üzleti életben a kick-off meeting a projektindító értekezlet neve, ahol az első nagy kreatív eszmecserék során megszületik egy későbbi sikeres üzleti elképzelés gerince. Az Art Kickoff elnevezéssel a szervezők arra kívánnak utalni, hogy a művészet elszakíthatatlan a társadalomtól és a piactól, kölcsönösen feltételezik és formálják egymást. A négy napon át tartó program valójában nem kiállítás, hanem egy izgalmas eseménysorozat, amely lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy találkozzanak az egyes szakok oktatóival, és megismerkedjenek az oktatásra jellemző feladatokkal, hallgatói munkákkal.

PROGRAMOK


2012. január 20. PÉNTEK


16.00–17.00 Sajtótájékoztató – zártkörű esemény a sajtó meghívott képviselőinek


17.00–18.00 Össztűz az Erzsébet téren!

A BKF ART KICKOFF programsorozatát nyitó eseményen a hallgatók és tanáraik által épített lángoló téglakonstrukciók egyedülálló látványával és melegével várjuk az érdeklődőket. Közben Szabó Sipos Ágoston és zenekara köszöntik a gyülekező vendégeket.


18.00 Megnyitó

Egyvonalban - Tóth Leila és Béres Dóra, az Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatóinak fényceruzás performansza

 

18.10 Köszöntőt mond Dr. habil. Vass László CSc, a BKF rektora, valamint Dr. Kepes András DLA, a Kommunikációs és Művészeti Kar dékánja

 

18.30 TheCrusherz mozgásművészeti formáció: Sallak PetraKoller KataFehér DávidAmroun Nabil

 

18.40- Pezsgős koccintás

 

 

2012. január 21. SZOMBAT

 

10.00–13.00; és 14.00–18.00 Kedvenceink

Gőbölyös Luca szakvezető és Szabó Dezső vezetésével bemutatkozik a Fotográfia szak: gyere barátaiddal, vagy hozd el kedvenc tárgyadat és szerepeljetek együtt a BKF hallgatói által készített fényképen! A helyszínen kialakított profi műteremben a vállalkozó szellemű látogatók modellé válnak. A fotózás közben ismerkedhetsz a szakkal, sőt, ha elhozod a portfóliódat, tanáraink a felvételi szempontjai szerint értékelik azt.

 

14.00–18.00 Arduino – média design fizikai számítástechnika workshop Harsányi Réka média designer vezetésével.

Az Arduino egy nyílt forráskódú „mini számítógép”, ami pl. szenzorok, motorok, LEDek vezérlésére alkalmas. A workshop-on megtanulhatod, milyen részekből áll az Arduino, hogyan kell rákötni az alkatrészeket, kiolvasni adatokat a szenzorokból, és felhasználni azokat. LEDet vezérlünk potméterrel, meghajtunk vele két motort, távolságszenzort, és a kettő összekötésével létrejöhet egy magától közlekedő robot. Eközben megismerkedhetsz a kód struktúrájával.

 

18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal

A fotográfia és média design tematikájú villámrandevún Gőbölyös LucaSeres Szilvia és MuraiAndrás, a Grafika és filmes tematikájú villámrandevún Július GyulaKardos Sándor és Szabó Gáborés aFestő-nyomó; öltözék- és kiegészítő; szövő és kerámia témájú randevúnkon Baráth HajnalT. Doromby MáriaSárosi Krisztina és Koleszár Ferenc fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. Ha szeretnéd megtudni, mennyire vagy jó, hozd el terveidet, portfoliódat, alkotásaidat, és kérd ki elismert művésztanáraink véleményét!

A hg.hu és a BKF közös szervezésében

 

19.00–20.00 Tanítható televíziózás?

A Televíziós műsorkészítő szak tanárainak pódiumbeszélgetése.

Résztvevők: Jakupcsek GabriellaBenda LászlóSzabó GáborFodor Imre.

Moderátor: Born Ádám rendező, szakvezető

 

20.00–22.00 Társalgó

Naplevezető záróráig

 

 

2012. január 22. VASÁRNAP

 

10.00–13.00 Sárkányok szárnyán

Bodóczky István képzőművész, tanár sárkányépítő workshopja. Sárkányfesztiválok hömpölygő képei közepette építs Te is velünk! Anyagot mi adunk, az elszántságot Neked kell hoznod!

 

14.00–16.00 Design Forma1 és Pannónia

Az Europa Design képekkel gazdagon illusztrált előadásában megtudhatod, hogyan működnek a nagy design tudásközpontok, miben érdekelt egy nemzetközi gyártó, hogyan folyik a termékfejlesztés, milyen eszközökkel tudnak egy új piacon részesedést szerezni, és hazánkban milyen módszerekkel működtetik a forgalmazói hálózatokat.


16.00–18.00 Hogyan tovább?

Mi az eladható, ki vásárol ma design-terméket, melyek a kollekció-építés nehézségei? Majoros Zita(Printa Akadémia), Fehér Beatrix (Camou), Csergő Noémi (Bodza Csoport), Páger Bernadett(Eventuell), Fónagy Dóra és Luu Anh Tuan designerekkel Bordács Andrea művészetkritikus, esztéta beszélget a tervezőket és a pályára készülőket egyaránt érintő kérdésekről.

 

19.00–20.00 A lélek és a humor szerepe a téralakításban

Z. Halmágyi Judit (ZHJ) építész beszélget vendégeivel: Gaspar Bonta,Martinkó József - építészetkritikus, Mohácsi András - szobrász, a MOME docense, Vadász Orsi - építész (Sporaarchitechts).

 

20.00–22.00 Társalgó

Naplevezető záróráig

2012. január 23. HÉTFŐ

 

10.00–12.00 Kreatív vizualitás

Eperjesi ÁgnesGallusz Gyöngyi és Július Gyula, a Tervezőgrafika szak oktatói meglepő gyakorlatokkal késztetik kreatív gondolkodásra a hallgatókat. Az elmúlt két esztendő legsikeresebb munkáit, feladatmegoldásait mutatják be előadásuk keretében.

 

12.00–13.00 Pörgős prezi

A BKF sikeres hallgatóinak előadásai, gondolatok és képek munkáikról, terveikről. Közreműködnek:Tillinger AdriennHermann AdélPákozdi RebekaNémeth ZsófiValicsek Ildikó. Aki a pörgésről gondoskodik: Slézia József művészettörténész.

 

14.00–17.00 Rögtönfilm

Villám filmkészítés élőben. A helyszínen a látogatóktól kapott témából hallgatóink tanári közreműködéssel (Asbót KristófBereményi GézaGárdos PéterKardos SándorMiklós Mari,Rozgonyi Ádám) forgató-, majd technikai könyvet írnak. Alig egy óra alatt a jeleneteket leforgatják, közös vágás után a kész filmet lezenélve, főcímmel, stáblistával helyben be is mutatjuk. Moderátor:Jakupcsek GabriellaBáron György

 

18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal

Grafika és filmes tematikájú villámrandevúnkon ezúttal Július GyulaKardos Sándor és Szabó Gáborfogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. Ha szeretnéd megtudni, mennyire vagy jó, hozd el terveidet, portfoliódat, alkotásaidat, és kérd ki elismert művésztanáraink véleményét! A hg.hu és a BKF közös szervezésében

 

19.00–19.30 Kamera – fény – (mozgó) kép 1.

Műtermi világítási gyakorlatok bemutatása az érdeklődők részvételével, a világítási szerkezetek elemzése meghívott fővilágosítók közreműködésével.

 

19.30–20.00 Kamera – fény – (mozgó) kép 2.

Kardos Sándor és Nagy András vezető tanárok, valamint Szabó Gábor szakvezető, operatőrök beszélgetése az operatőri oktatás elveiről és gyakorlatáról, számos példával illusztrálva.

 

20.00–22.00 Társalgó

Naplevezető záróráig

Közben a moziban: Kardos Sándor: Örök mérték c. elemző- dokumentumfilmjének vetítése (60’)

 

 

2012. január 24. KEDD

 

10.00–11.00 Kézzel fogható 3D A Leonar3Do útja az ötlettől a világhírig.

Rátai Dániel, a Leonar3Do világhírű fiatal tervezője mutatja be találmányát. Hogyan lehet egy egyszerű asztali számítógépből 3D-s virtuális teret és munkakörnyezetet létrehozni? Nézd meg működés közben és figyeld, hogy mi mindenre tudják használni a tervezők!

 

11.00–14.00 Virtuális gardrób

Saját egyedi divatfotók percek alatt! Textiles hallgatóink által tervezett mintakészletünkből választhatsz, pózolhatsz a virtuális térben. Mindezt megörökítjük, az elkészült fotókat megoszthatod ismerőseiddel, vagy magaddal viheted saját adathordozón.

 

14.00–18.00 MOZGÁS! avagy legyél te is animátor!

Animációs játékok Sikur MihályKiss Melinda, és az Animáció szak elsőéves hallgatóival! Ha tetszik, amit együtt készítünk, vidd el és oszd meg ismerőseiddel! M Tóth Éva szakvezető és Gauder Áronközvetítésével betekintést nyerhetsz a szakon folyó munkába is.

 

18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal

Festő-nyomó; öltözék- és kiegészítő; szövő és kerámia témájú randevúnkon ezúttal Baráth HajnalT. Doromby MáriaSárosi Krisztina és Koleszár Ferenc fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket.

A hg.hu és a BKF közös szervezésében

 

19.00–20.00 Végzős vagyok, de hódítani akarok! A személyes brandépítés titkai.

Az Europa Design beszélgetésében olyan kérdésekre keressük a választ, hogy egy pályakezdőnek mik az esélyei a hazai és nemzetközi piacon, hogyan határozza meg önmagát, miként építsen magából design brand-et.

 

20.00–21.00 Slow

A magyarországi street art képviselőjének képekkel, filmmel illusztrált előadása.

 

21.00–22.00 A csésze titka - Japán teaház kóstolóval

Egy igazi japán teaszertartás közben betekintést nyerhetsz a teafogyasztás kultúrájába. Az illatos teát keramikus hallgatóink által készített csészékből élvezheted. A programváltozás jogát fenntartjuk. Minden program megtekintése ingyenes!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Minden program megtekintése ingyenes!