Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Zenei magazint indított az Artisjus

2012.03.30.

 
"Az ország zeneipari lapja" kíván lenni a Dal + Szerző, amit a szerzői jogok védelmét célzó Artisjus Egyesület indított útjára csütörtökön.

Közleményükből kiderül: a lap célja, hogy a hazai zenei és irodalmi alkotók sikereit, életét mutassa be, kérdéseikre válaszoljon. Minden számban nagy szerepet kapnak az interjúk szerzőkkel, zenészekkel - nem csak befutott sztárokkal, de feltörekvő tehetségekkel is. A szerkesztőknek fontos célja az is, hogy a digitális forradalommal együtt alakuló zeneipar fejlődését nyomon kövessék és segítsék az alkotókat illetve a rajongókat eligazodni.

"Nem vállalati lapot indítunk, és nem propagandaújságot. Dalokról és szerzőkről fogunk írni. Szeretnénk bemutatni a magyar zenei és irodalmi alkotók sikerét, körüljárni fontos zenei témákat, és olyan zeneipari kitekintést közölni, amely nem csupán tagjaink, hanem a piaci szereplők és a nagyközönség számára is hasznos, érdekes lehet" - fogalmaz dr. Szinger András, az Artisjus Egyesület főigazgatója a lap szerkesztőségi köszöntőjében.

A Dal + Szerző magazint a Lángoló Gitárok blogot és újságot is jegyző Budapest Rock N Roll (BPRNR) műhely szerkeszti az Artisjus Egyesülettel együtt. A negyedéves magazin főszerkesztője, Bihari Balázs is a BPRNR csapatának tapasztalt tagja.

A lap bemutatójával egy időben hirdeti meg a Dal + Szerző diákújságíró pályázatot a szerkesztőség. A pályázat célja, hogy segítsen azoknak, akiket vonz a zenei újságírás, a nyertesek részt vehetnek a lap készítésében.