Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Új rádiók indulnak vidéken

2012.06.22.

Kalocsán, Szentesen, Kiskunfélegyházán, Kiskunmajsán, Derecskén, Fonyódon és Siófokon indulhatnak új kereskedelmi rádiók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése értelmében.

A hatóság szóvivői irodája csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t: a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására megindított pályázati eljárás nyertese a Félegyházi Hírlap Kft., amely elnyerte a Kiskunmajsa 88,2 MHz frekvenciát is. A településeken Sirius Rádió néven indul az adás. A Kalocsa 100,0 MHz esetében a testület a Kalocsai Rádiót nyilvánította nyertessé, a Fonyód 101,3 MHz és a Siófok 92,6 MHz helyi frekvenciákon pedig a jövőben az Echo Penisola Kft. Balaton FM, illetve Part FM elnevezésű műsorát hallhatják a rádióhallgatók. 

Lezárult a pályázati eljárás Derecske 94,7 MHz helyi rádiós frekvencián, a Szentes 106,1 MHz helyi rádiós frekvencián is - közölte a hatóság a 2011-ben indított pályázatok eredményeit ismertetve. 

Közlésük szerint a felhívásoknál fontos célkitűzés volt, hogy a rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató és zenés jelleg mellett a helyi közélet, a kistérségi kultúra is hangsúlyos szerepet kapjon. 

A most induló rádiók frekvenciadíjukat már az új díjstruktúra alapján fizetik, amely a tavalyi változtatások óta a korábbinál kisebb terheket ró az adókra.

Forrás: www.mediainfo.hu