Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Távozik a köztévétől Baló György

2012.01.16.

Az ismert televíziós személyiség a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye szerint saját kezdeményezésére, de közös megegyezéssel hagyja ott jelenlegi munkahelyét.

Baló György munkaviszonya január 13-val szűnt meg. Egy ötéves időszakot leszámítva 1970 óta dolgozott műsorvezetőként és szerkesztőként a Magyar Televíziónál - írja a hvg.hu. A nézők több politikai, közéleti vitaműsorból, többek között az MTV választási műsoraiból is ismerhetik.

A Wikipedia szerint a szakember diplomájának 1970-es megszerzése után kezdett dolgozni a tévénél, előbb gyakornokként majd szerkesztő-műsorvezetőként. 1975-től az MTV külpolitikai szerkesztőségének munkatársa, később a szerkesztőség helyettes vezetője lett. Ebben az időszakban többek között a Panoráma, a Stúdió és a Hírháttér szerkesztő-műsorvezetője is volt, valamint a Mozgó Világnál is dolgozott. 1995-ben rövid ideig a magánszférába ment: egy magyar, majd külföldi többségi tulajdonú kft. ügyvezetője volt. 1997-ben, amikor az újonnan megalakítandó országos földi adású kereskedelmi televíziós frekvenciákra kiírt pályázaton induló Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatója volt (mely az Írisz TV nevű csatornát működtedtte volna, de alulmaradt a tőkeerősebb RTL Klubot és TV2-t működtető társaságok mögött). 1997-től mégis a kereskedelmi televíziózásba ment, a TV3 műholdas országos kereskedelmi csatorna vezérigazgatója volt annak 2000-es megszűnéséig. A köztévéhez 2000-ben tért vissza szerződéses műsorvezetőként, részt vett az Aktuális, a Záróra, A Hét, Az Este és A Szólás Szabadsága című háttérműsorok készítésében is.

www.mediainfo.hu