Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Szakított a Microsoft és az NBC

2012.07.17.

A két óriáscég közösen üzemeltette az MSNBC hírportált, a tévétársaságot birtokló Comcast azonban kivásárolta partnerét.

A különválást vasárnap jelentették be, éppen a hírszolgáltató 16. születésnapján. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, annyit azonban tudni, hogy a korábbi közös oldal NBCNews.com néven üzemel tovább, a Microsoft pedig saját hírportált indít az MSN.com-on.

Az NBCNews.com főszerkesztője szerint a néven kívül nem változik semmi. A két cég egy kábelcsatornát is üzemeltetett közösen MSNBC néven, ez továbbra is megmarad - írja a Broadband TV News.

Az 1926-ban alapított NBC (National Broadcasting Company) az első országos - eredetileg rádiós - műsorszóró társaság volt az Egyesült Államokban. A Radio Corporation of America (RCA) hozta létre, majd 1986-ban a General Electricre szállt a tulajdonjog, miután a mamutvállalat az egész RCA-t felvásárolta. 2011 óta a GE és a Comcast birtokolja a társaságot, melynek legnagyobb riválisai a CBS és a Fox. A Microsofttal 1996 óta működtek együtt, a szoftveróriás 221 millió dollárral szállt be a vegyesvállalatba (plusz a 200 millió dolláros szerkesztőség árának felével).

Forrás: www.mediainfo.hu