Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Rádiós pályázatokról döntött a Médiatanács

2012.08.16.

A Médiatanács szerdai ülésén több rádiós frekvenciára vonatkozó döntést hozott.

A Békéscsaba 104,0 MHz-es és a Kapuvár 94,5 MHz-es hullámsávra egyedüli pályázókként a frekvenciákon az elmúlt évtizedben eddig is működő társaságok kaptak újabb hét évre szóló jogosultságot.

 

További két frekvenciapályázat – a Debrecen 95,0 MHz és a Budapest 95,3 MHz – esetében azonban a bíróság által egyértelműsített jogelvek maradéktalan betartásával és a jogállami normákkal összhangban a Médiatanácsnak a pályázatok „Klub-szabály” szerinti alaki érvénytelenségét kellett megállapítania.

 

Az utóbbi, a Budapest 95,3 MHz-es pályázat újbóli napirendre vételére azért volt szükség, mert a bíróság arra kötelezte a Médiatanácsot, hogy határozatban mondja ki a Klubrádió kizárását, miként ugyanebben a határozatban szükséges rögzíteni az erre a frekvenciára érkezett többi pályázat alaki érvénytelenségét is.

 

A Médiatanács szerdai határozatának köszönhetően – összhangban az ügyben született bírósági döntéssel – végleg pont került a 95,3 MHz frekvenciára korábban kiírt pályázati eljárás végére, s ezzel megnyílt az út a frekvencia hasznosításának előkészítésére.