Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Milliók nézték a Szigetet a YouTube-on

2012.08.16.

 
A 20. jubileumi Sziget közönsége több mint 11-szeresére nőtt a YouTube élő közvetítésének köszönhetően, amely összesen több mint 4 millió megtekintést regisztrált.

Az élő közvetítés a legnépszerűbb Magyarország mellett Belgiumban, Csehországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Lengyelországban, Oroszországban és Spanyolországban volt. A Sziget hivatalos YouTube csatornáján létrehoztak egy alkalmazást, ahol a nézők Google+, Facebook és Twitter profiljukon keresztül megjegyzéseket fűzhettek a látottakhoz. Az élő közvetítés 5 napja alatt összesen több mint 60 ezer hozzászólás érkezett. A csatornán a koncertek legjobb pillanataiból készült válogatás még további 3 hónapig elérhető lesz - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

"Óriási sikert aratott a Sziget élő közvetítése a YouTube-on. Ez volt az első rendezvény, amit a YouTube élőben közvetített Magyarországról, és megtekintéseinek száma máris felülmúlta a hatalmas, 4 milliós számot, amivel a YouTube-on bekerült a legnépszerűbb európai zenei események közé. Mindez pedig még csak a kezdet. Azon dolgozunk, hogy a Magyarországra hangolt YouTube az élőzene elsőszámú színterévé váljon. Szeretnénk lehetőséget adni a hazai előadóknak, rendezvényeknek hogy az egész világ előtt mutatkozzanak be, ezzel együtt pedig teret adni minden olyan nemzetközi kezdeményezésnek, mely szólni kíván a Magyarországon élőkhöz is" - értékelte az élő közvetítést és összegezte a cég jövőre vonatkozó törekvéseit Bíró Pál, a Google Magyarország YouTube-ért felelős szakembere. 

A YouTube majd fél éve indította el Magyarországra hangolt változatát. Az ennek nyomán megkötött megállapodások teszik lehetővé, hogy több professzionális tartalommal bővüljön, még több magyar videó, zene legyen az oldalon.

Forrás: www.mediainfo.hu