Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Megvannak a Limited Edition Design verseny győztesei

2012.04.03.

 
9000 mérföldön átívelő együttműködés eredményeként született meg a győztes pályamunka, amely egymillió Heineken palackon lesz majd látható 2012 decemberétől, szerte a világban.

A győztes páros végül nem a magyar Tomcsányi Gusztáv és tervező társa lett, hanem Rodolfo Kusulas dizájner gyakornok Monterreyből és Lee Dunford szabadúszó dizájner Sidneyből.

Hogy méltóképpen ünnepelje 140. születésnapját, a Heineken, innovatív, egész világon átívelő pályázatot hirdetett egy különleges, jubileumi palack megalkotásáról. A brief az együttműködést helyezte előtérbe. A dizájnereknek meg kellett mutatniuk, hogyan fognak az emberek kapcsolatot teremteni az elkövetkezendő 140 évben, majd párba kellett állítani munkájukat egy másik tervező alkotásával. Az így keletkezett palack-tervek egy csapattá kovácsolták az eddig egymás számára ismeretlen tervezőket. 

 

A győztes páros – akiknél a közös pályamunka képezte a 9000 mérföldnyi hidat Mexikó és Ausztrália között – hat finalista közül került ki, akik lehetőséget kaptak, hogy tökéletesítsék a leadott terveket és prezentálják munkáikat a neves zsűri számára, melynek tagjai: Evan Orensten, a Cool Hunting alapítója és vezető szerkesztője, Mark Dytham, a PechaKucha kreatív hálózat alapítója és Mark van Iterson, a Heineken dizájn részlegének vezetője.

 

„Mind a három finalista munkája rendkívül magas színvonalú volt, bármelyik nyerhetett volna” – mondta Mark Dytham a PechaKucha-tól. Evan Orensten viszont egyértelműen a győztes pályamunkáért rajongott – „Ez a terv volt a kedvencem, egyből magára vonzza a tekinteted, mégis idő kell hozzá, hogy teljes egészében értelmezni tudd a mondanivalót. Igazán impozáns dizájn.”

  

Lee és Rodolfo mint két idegen kezdték a versenyt, akiket dizájnterveik hasonló elemei kötöttek össze. A csillagok mindkettejük munkájában prominens helyet foglaltak el, ez az elem a palack mindkét oldalán megtalálható. Alkotásuk névvel lesz látható, melyeket exkluzív Limited Edition ajándékcsomagban lehet majd megvásárolni szerte a világban 2012 decemberétől. 

 

A következő Limited Edition pályázat 2012 decemberében indul majd. A dizájn brief 2012. december 6-tól lesz elérhető a www.yourfuturebottle.com  oldalon.