Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Effie: Rekordmennyiségű nevezés

2012.07.31.

A 11. EFFIE-re beérkezett pályázatok száma a tavalyi rekordot megdöntve több mint 25%-kal szárnyalta túl a 10. EFFIE-t.

Idén 126 pályaművet nyújtottak be a nevezők, amely minden idők eddigi legtöbb nevezése.

A 11 meghirdetett kategóriából a legtöbb pályázat idén is a szolgáltatások kategóriába érkezett. Tavalyhoz képest majdnem duplájára nőtt a fogyasztási cikkek/autóipar kategóriába érkezett nevezések száma, valamint jelentősen nőtt a bevezető kampány, a kereskedelem, a kisköltségvetésű kampányok, a hosszú távú hatékonyság kategóriákba beküldött pályázatok száma is. Sikeresnek bizonyult az idei új, kísérleti jelleggel bevezetett Big Marketing Idea kategória: a vártnál több nevezés érkezett ide is. Az ügynökségek által benyújtott pályázatok számát tekintve az ACG Reklámügynökség és a kirowski Isobar 9-9 nevezéssel vezeti a mezőnyt, őket követi az MC Mediacompany, az OMD Hungary és a PHD Hungary 7-7 pályázattal. Az MPG Hungary és a Rebel Rouse 6-6 nevezéssel szintén az élen jár, de a Mediaedge:cia Hungary is jelentős, 5 nevezéssel méretteti meg magát a reklámhatékonyság hazai versenyén. 

A beérkezett pályamunkákat kutatókból álló független auditor bizottság is vizsgálni fogja, előkészítendő a zsűrizést, mely szeptember 6-7-én lesz. A pályaművek bírálatát ez alkalommal is a kommunikációs iparág közel 100 jeles képviselője fogja végezni, szigorú titoktartási kötelezettség mellett.

A döntőbe jutott pályázók közzétételét követően az eredményhirdetésre október 18-án kerül sor a Nemzeti Színházban tartandó Díjátadó Gálaesten, mely idén is a kommunikációs iparág hagyományosan egyik legrangosabb és legelegánsabb eseménye lesz.