Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Design máglyákkal startol a BKF Art Kickoff

2012.01.17.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti képzéseinek első bemutatkozó rendezvényét, BKF Art Kickoff 2012 címmel rendezik meg 2012. január 20. és 24. között a budapesti Design Terminálban.

A BKF elsőként vállalkozott két éve arra, hogy a művészet oktatását az üzleti és kommunikációs irányultságú képzések mellé vegye. Az üzleti életben a kick-off meeting a projektindító értekezlet neve, ahol az első nagy kreatív eszmecserék során megszületik egy későbbi sikeres üzleti elképzelés gerince. Az Art Kickoff elnevezéssel a szervezők arra kívánnak utalni, hogy a művészet elszakíthatatlan a társadalomtól és a piactól, kölcsönösen feltételezik és formálják egymást.

A nyitott és ingyenes programsorozat célja, hogy a pályakezdők vagy épp pályamódosítás előtt állók számára tájékozódási lehetőséget adjon, miközben a hallgatói munkák és művészeti műhelyek formabontó prezentációival a kreatív szakma és a művészeti élet iránt érdeklődő nagyközönség felé is bepillantást engedjen az intézményben folyó munkába. A BKF Alkalmazott Művészeti Intézetének (AMI) és Médiaművészeti Intézetének (MMI) együttműködésével létrejött esemény szakmai kurátora Szalontai Éva (AMI) főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas textilfestő és nyomottanyag-tervező művész, a Kézműves szak festett-nyomott textilművesség szakirány vezetője és Asbót Kristóf (MMI) televíziós rendező, belsőépítész, a Mozgóképkultúra és médiaismeret szak oktatója.

Az ART KICKOFF mozijában egész nap folyamatosan láthatóak lesznek a Médiaművészeti szakok hallgatóinak vizsgamunkái, az Alkalmazott Művészeti szakos hallgatók alkotásaiból összeállított fotóválogatások, a nyári belsőépítész táborok legemlékezetesebb pillanatai, a fotográfus hallgatók legjobban sikerült képei is. A Grafika szakcsoport legjobb hallgatóinak munkáit egy − külön erre az alkalomra előállított − magazin lapjai prezentálják, a mindenki által használható Mac munkaállomásokon pedig az Art Kick Off teljes anyaga hozzáférhető lesz. A látogatók odaülhetnek a gépekhez és egyéni érdeklődésük szerint tekinthetik meg a kiállítás anyagát. További érdekesség, hogy az iparművészeti munkák passzív kihelyezése helyett, az asztalokon designétlapról válogatva kirendelhetőek és kézbe vehetőek lesznek design tárgyak, öltözékek, kiegészítők.

 

Ízelítő a további programok közül:

Kedvenceink – Gőbölyös Luca közreműködésével bemutatkozik a Fotográfia szak, a helyszínen kialakított profi műteremben a vállalkozó szellemű látogatók kedvenc tárgyaikkal, barátaikkal modellekké válhatnak.

Arduino – média design fizikai számítástechnika workshop Harsányi Réka média designer vezetésével.

Villámtalálka tanárainkkal - A fotográfia és média design tematikájú villámrandevún Gőbölyös Luca, Seres Szilvia és Murai András, a Grafika és filmes tematikájú villámrandevún Július Gyula, Kardos Sándor és Szabó Gábor és aFestő-nyomó; öltözék- és kiegészítő; szövő és kerámia témájú randevúnkon Baráth Hajnal, T. Doromby Mária, Sárosi Krisztina és Koleszár Ferenc fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket.