Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Átadták az első nyitott plázakönyvtárat

2012.01.23.

Új megoldással kíván híveket toborozni az olvasásnak az elektronikus technológia világában a Nyitott Könyvespolc kezdeményezés, melynek a KÖKI Terminál ad otthont.

Új megoldással kíván híveket toborozni az olvasásnak az elektronikus technológia  világában a Nyitott Könyvespolc  kezdeményezés. Különlegessége, hogy ezt az ország egyik legnagyobb bevásárló és szabadidő központjában  kínálja, egyféle  alternatív érték lehetőségét nyújtva a "plázázásnak.

A KÖKI Terminál ad otthont a könyvet olvasni szándékozóknak, és azokat mások számára felkínálóknak. A korhatár nélküli igénybe vehető könyvespolc nemcsak  kínálja, hanem be is fogadja a megunt, a  feleslegessé vált felajánlott könyveket. Az Amerikai Egyesült Államokból  évtizedekkel ezelőtt indult mozgalom az európai kontinensen Németországban vált  nagyon népszerűvé a 90-es évektől. A nyitott könyvespolc lényege, hogy a polcra bárki vihet és onnan elvehet könyvet, formaságok nélkül. A Magyar Kultúra Napján megnyílt szabadpolcos rendszert számos könyvtár támogatja.  A Kispesti Művelődési Otthon olvasást népszerűsítő kezdeményezéséhéz remélhetően egyre többen csatlakoznak majd.