Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

Sajtó

Amit mi írunk, és amit rólunk írnak.

Sajtó

A Magyar Reklámszövetség megdöbbenéssel fogadta az NGM javaslatát

2014.11.13.

A Magyar Reklámszövetség megdöbbenéssel fogadta a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztését, mely szerint a hatályos reklámadó törvény legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra történő emelését javasolja

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) megdöbbenéssel fogadta Pankucsi Zoltánnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárának az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága mai ülésén, a bizottság előtt lévő adótörvény-módosításokhoz tett szóbeli kiegészítését, miszerint - a kommunikációs iparág minden korábbi enyhítésre, illetve az adó eltörlésére, adminisztratív terhek csökkentésére irányuló javaslatával szemben - a hatályos reklámadó törvény legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra történő emelését javasolja. E lépés egyértelmű jelzés a teljes iparág és valamennyi érintett szereplő számára atekintetben, hogy a kormányzat részéről semmilyen együttműködési szándék nincs és ezen tervezett intézkedés tovább torzítja az iparágbana reklámadó következtében létrejött piaci helyzetet, továbbá vállalatok ellehetetlenítését célozza meg.

 A reklámadó törvény káros a magyar gazdaságra, a kommunikációs iparágra. Az MRSZ  számára érthetetlen, hogy a kormányzat a saját gazdasági céljaival is ellentétes intézkedést irányoz elő.

Kérjük a magyar Országgyűlést, hogy a fenti szóbeli indítványt vegye figyelmen kívül és semmiképpen ne hozzon olyan döntést, amivel még tovább súlyosbítja a jelenleg is fennálló kritikus helyzetet.