Vissza a főoldalra vagy Válassz témát!

MENÜ

<< Vissza a Szakkönyvek aloldalra

Kozák Ákos: Kincskeresők

A XX. század elejétől kezdve a fogyasztás kiterjedésének vagy – e könyv szavával élve – demokratizálódásának lehetünk a tanúi. Az elemzések általában az áruk termelése vagy az elosztás területével foglalkoznak. A könyv szerzője, Kozák Ákos, a GfK Hungária igazgatója azonban a lánc egy eddig kevésbé ismert résztvevőjére: a fogyasztóra helyezi a fő hangsúlyt. Kozák Ákos így foglalja össze a HVG Könyvek kiadásában megjelent könyve témáját: „Minden korszaknak megvannak a hajtóerői. A II. világháború utáni éra fejlődéstörténetében nyilvánvalóan kitüntetett szerepet játszik az információtechnológia fejlődése. Társadalmi szinten is, és az egyének által átlátható és értelmezhető dimenziók közül is a fogyasztás az, ami leginkább leírja az elmúlt és a jelen korszakot. A tömegtermelés egyszerűen olcsóbbá teszi a hozzáférhető javak nagy részét.”

A szerzőt külföldi kollégái és partnerei, illetve újságírók gyakran kérték arra, hogy írásban foglalja össze a magyar fogyasztókról munkája során szerzett kivételesen gazdag ismereteit.
A HVG Könyvek kiadásában megjelent Kincskeresőkbenvégremegszületett az a mű, amely a magyar fogyasztói szokások jellegzetességeinek és ellentmondásainak szakszerű, ám még a laikus érdeklődők számára is érthető és élvezetes elemzése.

A könyv adatai:

Kiadó: HVG Kiadói Zrt.
Oldalszám: 272
Kiadás éve: 2008
ISBN: 9789639686465